Balon Etek Nedir Nasıl Kombin Edilir?

28-06-2021 14:08
Balon Etek Nedir Nasıl Kombin Edilir?

Balon Etek Nedir? Nasıl Kombinlenir?

Kemerinden sonrasında kabararak aşağıya doğru inen etek modellerine balon etek denmektedir. Balon etekler, kabarık olduğundan kullanımı kolay ve görüntüsü şıktır. Yaz aylarında balon etek kombinleri farklı renklerde ve desenlerde popülerliğini korumaktadır. Şehirli kadınlar işte, evde ve her yerde balon etekleri kullanmaktadır. Yaz aylarında giyilen eteklerin üretiminde kullanılan kumaşların serin tutacak ince çeşitlerden seçilir. Kış aylarına özel olarak tasarlanan balon eteklerin ise biraz daha kalın ve sıcak tutacak kumaşlar tercih edilmektedir. Balon eteklerin kullanımı rahat olduğundan dolayı aktif iş hayatında rahatlıklar giyilebilir.

Balon Etek Giyerken Neye Dikkat Edilmeli?

Kıyafetlerin şık ve güzel durmasında dikkat edilecek esas nokta vücut yapısına uygun olmasıdır. En şık ve en kaliteli eteği giyseniz fakat vücut yapınıza uygun olmasa sizi güzel göstermeyecektir. Balon etek kombinleri yapacak olan hanımların kalça kısmının geniş olmaması gerekir. Çünkü zaten balon eteğin kalçaya gelen kısmı kabarıktır. Geniş kalçaların üzerine denk geldiğinde daha kabarık duracaktır. Böylece olduğundan daha kilolu görünmeye neden olacaktır.

Balon etekler kalçalarımdaki fazlalıkları kapatır diye düşünmeyin çünkü dengesiz bir görüntü ortaya çıkmasına neden olacağından istediğinizin tam aksi bir durumla karşılaşacaksınızdır. İnce ve orantılı vücut yapısına sahip olan kadınların tercih etmesi daha doğru olacaktır. Her yaştan bayan tarafından tercih edilen balon eteklerin uzun ve kısa modellerivardır. Kısa modelleri yakıştırarak giymek için bacak yapısının ince ve orantılı olması daha güzel sonuçlar ortaya çıkaracaktır.

Balon Etek Kombin Trendleri

Giyilmesi kadar kombin yapılması da eğlenceli ve rahat olan balon etekler her yaşta ve her mekanda giyime uygundur. Yaz, kış fark etmeksizin rahat, tarz, şık ve konforlu olma imkanı tanıyan balon eteklerin altına giyeceğiniz ayakkabıları dikkatli seçmek gerekir. Yaz aylarındaki balon eteklerin boylarına, kumaşlarına ve modellerine en uygun olan ayakkabılar; stiletto ve babetlerdir. Kış aylarına özel balon etek kombinleri bootie ile yapıldığında çok cool ve tarz duracaktır. Balon etekler kabarık olduğundan dolayı üste giyilecek kıyafetin kısa olması gerekir. Kısa hırkalar, trikolar veya gömlekler tercih edilebilir. Crop top tarzı kıyafeti olmayanlar ise uzun gömleklerini veya bluzlarını eteğin içine sokarak kullanabilir.

Siyah Balon Etek Kombinleri

Diğer etek modellerinde olduğu gibi balon eteklerde de siyah çok tercih edilir. Akşam yemeklerinde, özel davetlerde, işte, toplantılarda asil ve resmi bir duruş sergilendiğinden dolayı kıyafetlerde renk olarak siyah seçilir. Siyah balon etek kombinleri beyaz, kısa bluzlarla yapıldığında harika durmaktadır. Beyaz bluz, siyah balon etekle, düğünden toplantıya, günden iş yemeğine kadar her yere gidebilirsiniz. Pul, dantel, nakış işlemesi kombininizi hareketlendirecektir. Ayrıca takı ve aksesuar kullanımı da hareketlendirmeye yetebilir.

Kısa Balon Etek Kombinlerindeki Püf Noktaları

Klasik etek modellerinden artık sıkılanların ilk tercihi balon eteklerdir. Kısa balon etekler özellikle gençler arasında çok popüler. Kısa balon etekler her vücut tipine uygun olmadığını bilmek gerekir. Kısa balon etekleri kombin yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Bunlar;

 

·Vücut tipiniz konusunda kendinize dürüst olun. Şayet kilolu iseniz ve basenlerin geniş ise balon eteği çok tercih etmeyin.

·Mini boy balon eteklerde bacaklarınızın boyu önemli değildir. Fakat kısa balon eteklerde bacaklarınızı daha uzun ve daha orantılı göstermek için eteğinizin boyunu dizlerinizin 2 veya 3 cm yukarısında seçmelisiniz.

·Vücut hatlarınızı daha iyi göstermek için kısa balonları yüksek belli seçin. Kısa balon etek kombinleri şıklığı için yüksek belli gösterecek kemerler idealdir.

·Kısa balonların üzerine giyeceğiniz kıyafetin uzun veya kısa kollu olması önemli değildir. Önemli olan üst kıyafetin bedeninizi sarmasıdır.

·Kısa balon etekleri giyerken ayakkabı seçimine de dikkat edilmelidir. Topuklu ayakkabılar çok daha zarif ve şık olmanıza yardımcı olur.

Balon Etekler Kumaşları ve Kombinler

Balon eteklerin üretiminde genellikle tül, tafta, tutti keten gibi kumaşlar kullanılır. Bu kumaşlar eteğin çok daha dik durmasını sağlar. Kalıp gibi bozulmadan ve tarz duruş için kumaş seçimine dikkat edilerekbalon kumaşlar tasarlanmaktadır. Etek kumaşları desenli veya düz tercih edilebilir. Desenli kumaşlar tercih edilirse üst kıyafetin düz olmasına ve saran bir model olmasına özen gösterilmelidir. Desen olarak küçük çiçekler son dönemin favorilerinden. Geometrik desen seçerken vücut tipinizi dikkate almayı ihmal etmeyin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.